torsdag, september 11

Har meldt mæ på samisk kurs!

.. ja, det har æ! Går laus på et nytt samisk kurs med godt mot, vil virkelig, virkelig, virkelig lære språket, så da bynne æ på davvin 1 en gang tel! Denna gangen lamme Jeanette.. Glede mæ!! :D

Dagens erfaring:
Torosaus med sweet and sour, som man kjøpe på butikken, kjem ikkke i nærheta, not even close, tel den ekte sausen som e på kinarestaurantan! Det smake papp, herslig uekte og rett og slett berre ekkelt. Rein skjær juks, om æ får sei det sjøll!

Sett og switche halvhjerta mella de mange kanalan vi har, og dett innom Oprah show - et forøvrig dritelendig program, i dag åsså, men måtte switche videre av andre grunna enn ellers. Ho satt altså der i sofaen og skrik fordi hunden hennes va dø, og da bli æ ganske lei mæ og bynne å tenke på kor mye æ savne alle folkan heime og i Tromsø, så da va veien kort fra triste Oprah tel Americas funniest homevideos! Føle mæ ganske aleina her i hovedstaden i kveld. John e forn heim for å jakte. Jeanette e på Rhodos, halvparten av klassevenninnan e forn heim tel enten histen eller pisten, Anneli e tusen milliona mange mil unna, samme med alle de andre nord for polarsirkelen. (Mulig æ må utvide omgangskretsen littegranne..) Snakk om å føle sæ aleina... Aleinafølelsen smakte æ, nesten bokstavelig talt, i går da æ spiste middag aleina - på en restaurant! Det e altså nåkka av det tristaste man kan gjøre! Man får sympati blikk fra de andre som sett der, som sikkert lure om æ e blidd svikta av middagsdaten eller at man ikke har nån venna. Åt maten min i all hast, trødde sekken på ryggen og kom mæ ut så fort æ kunne!
(Nu føle æ mæ ikke s aleina lengre, snakke med Anneli på msn, så det hjelpe maaaasse!!)

Har sveipa over gulvet med jif moppen i dag, og trur du sørn mæ ikke at det va like mye støv igjen som på det bilde nedfor?!?? Joda, selvfølgelig! Kjenne æ blir litt irritert på det golvet.. Mulig at det heng fleire kilo med klea tel tørk som kan ha nåkka med støvet å gjøre! Har et tiltaksproblem når det kjem tel å brette klean og få dem i skapet. Klean kan gjerne henge mye lenger enn nødvendig, inntil æ har bygd opp et tiltak som e stort nok tel at æ grip an den store oppgaven. Kjenne at den følelsen e langt fra tilstedeværaness nu! Det blir tel at det e ting æ mye heller må gjøre, som for eksempel hente post, bære ut søpla, vaske koppan, lese lekse... anything!

Det minne mæ på om at æ må gjøre lekse tel i mårra. Skal møte ei på skolen også skal vi jobbe i lag. Spennaness!! Glede mæ masse tel det! har sagt det før, men sei det igjen. Den følelsen æ har nu, den fantastiske skole-løst-følelsen e heilt ubeskrivelig BRA! Adri opplevd e sånn lese løst! Så koffer æ sett her og blogge, tenke du? Godt spørsmål :) Må vel ta tel vett, hente fra bøkern og sette i gang med arbeidet. har nemlig plana om tidlig sengegåing i kveld, gjerne før ti. Ska nemlig vre kvikk og opplagt tel i mårra (nåkka æ overhodet ikke har vært de siste dagan. Har sotte i timan og sedd ned i boka, laaaata som æ les nåkka veldig viktig, mens det æ virkelig gjør e å lukke øyan og kjenne etter kor trøtt æ virkelig e. e ikke heilt sikker om læreran klare å skilne forskjellen, æ leve i trua at de ikke skjønne ka æ egentlig gjør :))

Plan for i mårra:
-skole klokka halv ni (tenke faktisk den radikale tanken at æ ska gå på skolen, må starte å gå klokka halv åtte da, for det e et støkka tel skolen...)
-Møte Tiril klokka ti, samarbeide om nåkka skoleting
- Lunsj klokka tolv
- Være på Holbergs plass halv tre, ska møte Marion
-Fare tel Ikea
- Så heim, tenne lys, høre på Niko Valkeapää og tenke på alle der heime :)

Love love!

1 kommentar:

  1. Gratulere så mye med debuten på gå-på-resturang-aleina! Det har æ blitt vant t,og æ syns ikke det e nåkka flaut lenger å traske på sånt aleina. (litt ensomt e d jo såklart...) :-D Dog håpe æ du slepp å fortsette med det! ;)

    Ellers så fryde æ mæ kvær gang du skriv i loggen din, og e så glad førr at æ får følge med på Oslo livet t den super flinke studentn (Ane æ e liten misunnelse?)

    Hilsen ho som enda ikke har bynt å lese..... sukk

    SvarSlett