mandag, oktober 19

Den nye høstaktiviteten

Jenatte har vært så elskverdig og gjedd oss en god grunn for å samles kvær mandag klokka åtte. Da sett vi, 10-11 støkka, sammentrøkt i en sofa og småkviskre oss i mellom, flire høgt, kommandere at lyden må slås høger mens vi kose oss med felles middag og "Jakten på kjærligheten". Det blir varmt i stua, vinduan hives opp, maten går unna og tomme fat står på stubordet. Mandagen e den nye favorittdagen! E så koselig at æ trur æ kjem med forslag om å gjøre det tel en tradisjon etter at programmet, som stjerna e med på, e slutt.

I dag har vi vært hos Knut Ivar på multikulturelle Grønland. Vi valsa inn i mørke gate, opp i trede etasje og tok plass i skinnsofaen. I dag fikk vi servert tikka masala med ris og lammekjøtt. Et relativt dårlig utgangspunkt for min del, i og med at æ verken like karri eller lam (etter å ha tilbringt kvær søndag i barndommen med lammekoteletta eller lammelår i ovnen, eller lammefrikasse på plata, må æ sei at lam ikke står på topp 10 lista over favorittkjøtt), men magen va sulten og halsen va tørst, så da va det berre å kaste sæ over karri og lam. Må sei at æ blei positivt overraska, det gikk ned uten grimasa og styggsnakk (som "æææsj, pappa æ like ikke detta, æææsj" (igjen telbake i barndommen klokka to på en søndag) om maten. Syns Knut Ivar hadde gjort et fantastisk jobb med å tilberede og lage maten! 10 stjerners!. Nesten så æ sende ei michelin stjerna tel han!

Men det e fortsatt nåkka med den karrien og det lammet.. Smaken passe ikke heilt i min munn, som onkelungen tel John, på seks år, så ærlig fortelte foreldran. Og det har ingenting med matlaginga tel Knut! "Det er ikke deg, det er meg", vil æ heller sei. E munnen min som kræsje med enkelte smaka, kresen som æ e. Men som sagt; terningkast 6 tel Knut!

Neste gang ska vi spise lapskaus. Nåkka som i grunn e like spennanes i smaken som ihjelkokt fisk med overkokt potet og grønnsaker som har kokt ei halvtima for lenge, med ei skjei smelta smør over. Ikke spesielt å skryte over, men likavel en opplevelse. Og æ glede mæ!

2 kommentarer:

  1. Herlig innlegg! Æ har bære en ting å tilføye:
    Knut-Ivar påsto hardnakka at det IKKE fantes fnugg av karri i den her retten.. Men det meine tydeligvis du at det e.. Jaja, kanskje d ikke va så verst da.... anneli

    SvarSlett
  2. Ho Jenatte e sjikkeli fornøyd over maten idag, og sende Michelin stjerna over te han æ å! Vil gjerne ha detta te en tradisjon! =) E så gla i dåkker vennan mine, digge at dåkker vil se det i lamme mæ!! =)

    Klem fra JEANETTE ;)

    SvarSlett