søndag, januar 11

Snodige Osloværet

Snart telle helga sine siste minutta, og døgnet vende over tel mandag og datoen en gang i mettn av januar. Her i Oslo har det vært pluss 6 grader i dag, opppholdsver og ellers et ok vær. Veit ikke heilt ka det minna mæ om, da æ så ut av vinduet i mårrest. Høst? vår?.. Iallefall ikke en dag i mettn av januar. Her e ingen sny, faktisk e hagen grønn. Man kan gå i joggeskog og man treng ikke stilongs. Veldig rar opplevelse for en nordlending som e vant med 2 meter høge snyskavla, fokk og rokk og krav om iallefall to par stilongsa for at man ikke ska fryse halvt fordærva. Det mest utrulige i alt detta e at æ faktisk savne det kalde og umulige veret, savne å måtte gå ut og måkke sny, trampe og koste av sæ snyen før man går inn.. Frostrøyken, dugg på brillan etter å ha vært ute, kle av sæ buksa og berre gå i stilongs når man e kommen inn. Savne å kunne ake, lage fotspor i snyen når man vente på bussen, se kor lenge man klare å holde pusten før frostrøyken kjem, kaste snyball, trippe avgårde på nysnyen som ligg oppå et lag med is - med klump i magen og tanka som surre rundt om "kjem æ mæ heilberga fram tel bussholdeplassen?", skli på isen, gå på ski.. Før hadde man illefall muligheten tel å gjøre alt detta. Om man nu gjorde det, e en anna sak, men som sagt kunne man om man ville. Muligheta e en fin ting, æ like muligheta. Selvfølgelig e det muligheta her i Oslo også, for all del! Men litt for urbane muligheta for min del. Æ like å ha det primitivt rundt mæ, glede mæ over de små tingan i hverdagen som gjer opplevelsa uten like - som trippe på isen :) Æ og Bård har samme filosofi: "Oslo har muligheta som æ ikke treng i livet mitt, Tromsø har akkurat de mulighetan som har behov for, og litt tel om man sku føle for det" Konklusjon i alt detta rotet e at Tromsø e en heilt fantastisk by! Og den e berre bidd meir utrulig når æ ser den fra avstand, savne e stort og æ akte å gjøre nåkka med det så snart æ kan. ALtså om ett og et halvt år. Da e vi telbake i Tromsø! :)

... om ikke det blir en liten pit stop i Stockholm før man sett nesa heimover og får oppleve og være i verdens beste by igjen! :)

Ny uka, mye å gjøre. Og meir ska det bli.. Må nesten trekke pusten, rette opp ryggen og fokusere på en ting av gangen - med et ørlite overblikk over resten av skolearbeidet som må gjøres. Men æ like :)

Håpe uka di blir fruktbar og at du får gjort alt det du ska gjøre, det du har tenkt å gjøre og det du har utsatt med å gjøre. Æ for min del har denna planen for uka:
Mandag: kurs, lese og tenke på semesteroppgave i rådgivning, trening på kvelden
Tirsdag: Bredtvet, innebandy
Onsdag: Gruppeveiledning på semesteroppgave i rådgivning, forlesening tel 4, samisk kurs klokka 5.
Torsdag: Studiedag, altså bir det studiedag! :) Lese lese lese. Jobb klokka 6
Fredag: Forlesening, lesesalen.. Innebandyfest...?
Lørdag: ikke gjøre en skit..
Søndag: Skitur! :) (e bidd en racer på ski, må æ sei. Snart ser dåkker mæ på tv, sånn spesielt på lørdaga og søndaga sånn rundt 11-15. Æ e en av dem som står oppstilt på rekke og spurte ut av startsletta når startpistolen går. Berre se etter! :) Verdt et syn!)

1 kommentar:

  1. Hei på dæ, så godt å lese at dokker kjem flyttende til Tromsø etter at du e ferdig med skolegangen.....det e jo ikke så langt unna. Men det går jo fortere for mæ å reise på besøk te dokker nu.....og så like æ jo å gå i butikkan i Oslo. Selv om æ ikke kjøpe så mye så e det artig å gå der å se. Stor klem fra mæ :)

    SvarSlett