tirsdag, november 17

Dagen før eksamen..

..e som oftest prega av stress, nilesing gjennom pensumbøkern, lite søvn, og eksamensnerva uten like.

Æ har eksamen i mårra, og æ må sei at æ overhode ikke e stressa, har ikke kasta mæ over bøkern og har sove lengre i dag enn æ ofte gjør på en helgedag. Den enkle grunnen tel det e at æ får utlevert heimeeksamen i mårra tidlig klokka ni. Og saken med heimeeksamen e jo som ordet tilsir, man gjør eksamenen heime (eller på skolen om man ønske det), og da kan man jo bruke de bøkern man måtte ønske. En tel ting med heimeeksamen e det at man les minimalt i og med at man faktisk kan gjøre det når "den tid, den sorg" gjeld.. Æ har hatt en del heimeeksamene tidligare, og e vel et par erfaringe rikar, så æ har forberedt mæ litt den her gangen:

1) æ har vært og lånt en drøss med bøker på biblioteket.. Selvfølgelig var det fleire som har tenkt den tanken - før mæ, så æ mått ty tel bøker som enten va på dansk, svensk eller som va skrevve i det forrige årtusen. Men æ har nu nån bøker æ kan bla frustrasjonen min gjennom, meir enn de som har kommet på den lure "æ-låne-bøker-på-biblioteket" tanken etter mæ..
2) Sia æ ska skrive eksamenen heime, så veit æ at æ kjem tel å være meir opptatt av å tørke støv, vaske gulv, vaske klea, rydde i kjøkkenskapet, holde orden i skrivebøker, perma, regninge og brette klea enn å faktisk klimpre på tastaturet. Så den her gangen har æ gjort alt det på forhånd, altså i dag, sånn at æ ikke har nåkka støv å se på, ingen klea som gnæg bak i nakken og heller ingen rot i systeman mine. Einaste som æ kan se kan komme tel å litt tid, e kabal på datamaskinen. Men den får æ ikke fjerna, så da får æ heller ta mæ et par kabalpausa innimellom den febrilske blafringa i bøkern og skrivinga. Nåkka må man ha å se fram tel!

Der va vesst den første ladninga med klea ferdig, ska hive på ladning to, og så tre, mens æ danse salsa på stugolvet med støvsugarn og tar en piruett med støvkluten, og glede mæ tel mårradagen.

1 kommentar:

  1. Hehe, æ du kan spelle kabal med god samvittighet innimella ;) Løkke tel!

    SvarSlett